Річка Бреч є лівою притокою річки Снов, відноситься до суббасейну річки Десна річкового басейну Дніпра, протікає територією Сновської та Корюківської територіальних громад.
В рамках підготовки Плану управління річковим басейном Дніпра річка Бреч поділена на 4 масиви поверхневих вод.
Всі вони в тій чи іншій мірі зазнають антропогенного навантаження від:
  •  безпосереднього впливу агломерацій (м. Корюківка) та сільських населених пунктів (сіл Ховдіївка, Бреч, Трудовик, Петрова Слобода, Сосновка, Михайлівіка, Сновське та ін.),
  •  житлово-комунального сектору (КП «Корюківкаводоканал»);
  •  промислових та сільськогосподарських підприємств (ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП», ВСК ім. Горького, м. Корюківка — ВРХ);
  •  гідроморфологічних змін (зарегульованість).
Перелічені навантаження на водне середовище річки Бреч створюють найбільший ризик нашій спроможності досягти доброго стану водойми. Та лише завдяки залученню громади до визначення та вирішення водно-екологічних проблем і подальшого ефективного та раціонального планування заходів з управління водними ресурсами можливо досягти гідних результатів. Задля вирішення цього питання спеціалісти Деснянського БУВР днями провели зустріч з керівниками Корюківської міської ради.
В ході обговорення розроблено проєкт переліку заходів, спрямованих на вирішення водно-екологічних проблем на території Корюківської територіальної громади, яким передбачені заходи з поступового зменшення забруднення небезпечними речовинами, очищення стічних вод та досягнення доброго стану водойм.
Адже лише злагоджена робота сприяє досягненню результатів.