Вересень – один з найбагатших місяців у плані концентрації екологічних свят. Так, якщо минулий тиждень ознаменувався святом перлини Полісся – Днем Десни, з приводу якого Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів проводилося кілька заходів. Як-то три локації Дня Десни – 2021 на екологічному фестивалі у парку природи «Беремицьке», організація, проведення фотоконкурсу «Краса Десни» та нагородження переможців, а також просвітницькі заходи щодо бережного ставлення до водойм, які у освітніх закладах області організували та провели фахівці управління.
То вже цього тижня на нас чекає аж дві екологічні події, що за долею випадку припали на одну дату. Це Всесвітній день моніторингу якості води, який починаючи з 2003 року щорічно відзначається 18 вересня.  За традицією, до цього дня в різних куточках нашої планети беруть проби води задля оцінки, на скільки вона безпечна для навколишнього середовища та вживання людиною. Загалом же це свято було засноване для підвищення інформованості населення щодо проблем захисту водних ресурсів від забруднення.
А другим святом є масштабна екологічна акція – Міжнародний день чистих берегів, який щорічно відзначається у треті вихідні вересня й цьогоріч також припав на 18 число місяця. Він також є загальносвітовим – щорічно до екотолоки в ці дні долучаються мільйони волонтерів по всій Землі. З дня свого заснування в 1986 році Міжнародний день чистих берегів щорічно набував все більшої популярності. Цього дня на узбережжях річок, озер, морів й океанів проводяться акції з прибирання, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Таким чином пропагується свідоме, екологічне ставлення до них.
Деснянське БУВР традиційно долучається до цих свят і запрошує всіх громадян приєднуватися до екотолок, які будуть проходити в ці дні у своїх громадах. А головне закликає бути екологічно свідомими та бережно ставитися до тих багатств, які дарує нам природа України. Розвиватися в цьому напрямку самим та навчати своїх дітей правильній взаємодії з навколишнім середовищем.
За посиланням https://www.facebook.com/davr.gov.ua/posts/3057815524455805 можна прочитати, як долучитися до загальнодержавної акції з прибирання берегів водойм.