Наразі пріоритетним напрямком роботи працівників водної галузі є активізація підготовки проєктів Планів управління річковими басейнами.

Фахівці Деснянського басейнового управління водних ресурсів в тісній комунікації з органами місцевого самоврядування наразі активно працюють над підготовкою матеріалів для розробки двох розділів Плану управління річковим басейном Дніпра.

Днями проведено робочу зустріч з представниками Холминської селищної територіальної громади Корюківського району Чернігівської області, територією якої протікають 3 малі річки, з побудованими на них 9 ставками та 1 технологічною водоймою. Річки Убідь, Кістер та Олешня виконують функції водоприймачів меліоративних систем.

Задля запобігання та попередження виснаження і забруднення цих водних об’єктів та отримання найбільш оптимальних та справедливих економічних і соціальних вигод, обговорено питання поступового зниження забруднення поверхневих та підземних вод, покращення стану довкілля за основними показниками та інші водно-екологічні проблеми громади.

Саме завдяки залученню громади до вирішення наявних проблем та включення до місцевих програм відповідних заходів, в тому числі за рахунок коштів від зборів за спецводокористування, скидів забруднюючих речовин, інвестиційних фінансів та цільових внесків, спільними зусиллями ми зможемо досягнути добрий екологічний стан вод.